מלחמת שלושת הימים

 

תומר חזר מהגן עם סיפורי קרבות מ-67'. אירועים היסטוריים תמיד עוברים בצורה מעניינת את הפילטרים של ילדי טרום חובה. בקיצור, זה מה שקרה, אליבא דתומר, אי אז טרום הכיבוש.

 

הסייעת של הגן, פאני, שמעה צעקות בנוסח "ירושלים בידינו". אלא שאילו היו הרעים, שהונו אותה, מתברר. וכשהיא ניגשה לברר מה קורה, הם לקחו אותה בשבי. לשאלה מה עבר על פאני בשבי (כבר ציפיתי לסיפורי אונס-לייט נוסח ספרי הסטאלאג של פעם) נעניתי שהם קשרו אותה, וכתבו עליה שהם ניצחו. קינקי.

 

אלא שאז בא ישראל ("המדינה אנחנו", הדגיש הילד, שמחזיק בחבר בעל אותו שם בגן שלו) וניצח את כולם ב – וזה הקטע הבאמת מגניב – מלחמת שלושת הימים. למה שלושת הימים, תהיתי. כי נלחמו שם הרבה מדינות. ישראל נגד מצרים ואנגליה, ליתר דיוק. מעולה. שקלתי לשאול על זכות השיבה ואיחוד ירושלים, אבל נחכה לגן חובה בשביל זה.

 

 

אודות noamres

אבא לשלושה ילדים מדגם משובח. פעם עיתונאי, היום בהייטק. גיק, לא אוהב מלפפונים וקישואים

5 תגובות ל-“מלחמת שלושת הימים”

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) אומר:

    מה זה הגן הזה? בטח נבחר משיקולי תקציב…

  2. דרומי אומר:

    ב'כל הערבים רעים' או משהו כזה.

  3. איילה אומר:

    אל תצפה ליותר מדי גם ממערכת החינוך..
    אחרי 12 שנות לימוד אולי הם ידעו להגיד לך מי היה הנשיא הראשון

  4. מודי אומר:

    ביום השועל והדבורה

  5. ימימה אומר:

    כשמנסים להעשיר את הילדים קצת יותר מדי. העיקר שיקבלו "תוכן". מה אכפת לילדי גן מה בדיוק היה שם? מה הם יכולים להבין?

    מזכיר לי שבאחד הגנים פה באזור – מה זה אחד הגנים? הגן הכי נחשב בשכונת בורוכוב בגבעתיים – הגננת סיפרה לילדים שיגאל עמיר רצח את רבין. נו, אז הילדים באו הביתה וסיפרו שסיגל עמיר רצח את רבין. שלא לדבר על זה שביום השואה הם שמעו על כך שהיטלר התאבד.

    בשביל זה שולחים ילד לגן? תנו להם להיות עוד ילדים, לעזאזל!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: